Jak funguje pohotovostní úvěr? 03. 01. 2019

Hypotéka až po vybrání nemovitosti? To je s pohotovostním úvěrem minulost...

O co se jedná

O pohotovostním úvěru mluvíme, když klientovi schválíme úvěr, i přesto, že nemá nemovitost, kterou by mohl ručit. Na základě doložení příjmů a žádosti můžeme úvěr schválit a poskytnout klientovi 6-9 měsíců k nalezení nemovistosti (popřípadě lze za poplatek tato lhůta prodloužit). Po nalezení nemovitosti banka provede odhad její hodnoty a upraví výši úvěru. Úvěr se změní na klasický hypoúvěr, vyčerpá se a až potom začne klient  úvěr splácet. Předmětem pohotovostního úvěru může být hypotéka od banky nebo překlenovací úvěr od stavební spořitelny. 

 

Pro koho je určen

Pohotovostní úvěr je vhodný pro klienty, kteří právě hledají nemovistost, chystají se stavět, čeká je náhlá změna životní situace (narození dítěte, přestup do nové práce,...), kvůli zpřísnění podmínek ČNB by nedosáhli na hypotéku a pro klienty, kteří se obávají navýšení úrokových sazeb. 

 

Nespornou výhodou pro klienta je, že se nemusí bát složit rezervační poplatek realitní kanceláři. Dálšími výhodami je garance nízkých úrokových sazeb, jistota v nejisté době( regulace, práce, registry atd.) a není nutno, aby klient vyčerpal celý limit, a to samozřejmě bez sankcí.

 

I v případě pohotovostního úvěru je potřeba počítat s dalšími poplatky nad rámec splácení úvěru a nechat se o těchto poplatcích informovat.

Autor: Future Fin

Čtěte také

Pomůžeme Vám

na těchto pobočkách: