Refinancování hypotéky dva roky dopředu 18. 09. 2018

Lidé kteří mají hypotéku mohou zvažovat o jejím tzv. refinancování. To lze ve chvíli, kdy končí fixace úrokové sazby, nebo v případě kdy byla sjednána flexibilní hypotéka, u které se úroková sazba mění na základě ČNB (České národní banky). 

Některé banky umožňují refinancování i před ukončením fixace, některé dokonce až 24 měsíců dopředu. To v praxi znamená to, že pokud bude Vaše fixace končit ode dneška za 12-24 měsíců a Vaše původní banka nenabízí zrovna lukrativní nabídky a dostali byste od ní pouze vysoký úrok, je možné již v tuto chvíli řešit novou hypotéku. Období, které ukazuje, jakou dobu dopředu dokáže banka schválit hypotéku, se nazývá "období čerpání". 

 

Je dobré nečekat pouze na nabídku Vaší banky, ale mít přehled i o nabídkách bank jiných. Dále je dobré si dát pozor na klamné reklamy, kterých přibývá a zjistit si všechna „ale“, která se mohou v těchto reklamách skrývat. Proces refinancování není jednoduchý, je zde mnoho parametrů, které musí být pod kontrolou (poplatky, výše úrokové sazby, doplňkové služby a jiné).  Proto není od věci nechat si v této záležitosti poradit. 

 

 

Autor: Future Fin

Čtěte také

Pomůžeme Vám

na těchto pobočkách: